Next Post Previous Post

12 okt 2009

Jan the Man

Posted by Alf Wilhelm

Har vært noen runder til nå med utefinish og klargjøring til innvendig jobbing.Vinteren er på vei og bildet er tatt for noen få dager siden.

Retning syd

Først ble torvstokker med vannbord og klemlister gjort ferdig slik at taket er tett og sitter på plass. Torva kommer i morgen og er nok en liten måkejobb før gutta kan sette i gang.

torvhald

I dag har jeg stiftet ferdig klemlister på all Tyvek og startet på gesimskassene. Forholdsvis grei jobb, men knotete når man skal holde ett fire meter langt 7 tommersbord alene og samtidig spikre det fast….

Ellers har Jan Skredderstuen igjen vært her. Vi satte av 3 dager til innvendig jobb, dvs bunnsville og reiseverk samt hemsebjelker etc. min far og jeg hadde isolert, plastet og foret ut 2″ klart til Jan kom. Etter 12 timer med mannen på plass så var alt innvendig reisverk på plass og det samme var den nedsenkede hemseoppgangen og hemsebjelkelaget. Så da kunne han dra videre til neste prosjekt etter en dag, helt rått! Pent og ryddig arbeid og han kan trygt anbefales.

inndeling_resizereisverk1_resizereisverk2

Subscribe to Comments

6 Responses to “Jan the Man”

 1. Hei dere!
  Vi leser bloggen deres med stor interesse. Vi er naboen deres og bygger hytte (Familiehytta Rondane 86) på Høgevarde tomt 149. Hytta deres blir veldig fin synes vi! Vi ser at du skal ha membran under torv slik vi også planlegger. Vi har imidlertid tenkt å utsette å legge på torv til etter pipa kommer til neste vår. Men jeg ser at flere velger som dere. Har dere valgt å lage provisorisk pipe av kryssfinèr ved membranlegging eller tar dere alt når pipa kommer? og hvorfor legger dere på torv før vinteren?

  hilsen Torill og Hans

   

  Torill Beck

 2. Hei nye naboer :-)

  Regner med at vi snakkes en dag vi er og jobber. For å holde hytta tett og gå vinteren trygg i møte valgte vi å legge membran og torv med en gang. Membranen kan ligge alene såfremt klemlister og vannbord er skrudd fast, men i en skikkelig storm her oppe kan man risikere å få blåst av hele membranen. Vi har bestilt Hallingtorv og dette er komprimerte torvjord “klosser” som sås til nå og som spirer til våren. Disse ødelegges ikke av vinteren så da valgte vi dette oppå membranen for at det skal ligge trygt.

  Vi har vurdert masse frem og tilbake angående pipe og har endt med toppmontert peisovn med stålpipe. Ulempen med dette er at røret må stå 100% riktig i forhold til ovnen. Derfor fjerner vi litt torv til våren og setter den inn da. Dette er helt uproblematisk for de som sveiser membranen og eneste tillegget vi får er kjøring tur/retur RV7 da det er en gjeng som er her oppe ofte. hvis forvinteren blir mild og vi rekker å sette inn ovnen nå i høst så tar vi nok også pipen da.

  Vi sees,

  mvh
  Alf

   

  Alf Wilhelm

 3. Hva slags beis var det dere valgte utvendig etter testbeising?
  Hilsen nysgjerrigper :-)

   

  Annicken Hjelle

 4. Hei nysgjerrigper ;-)
  Det blir helt mørk hytte på oss. Vi har mye mer treflater enn dere siden vi har fjernet noen vinduer og da synes jeg rett og slett hytta ble for grå…Så vi har konvertert fra Sandgrå til Jernsvart :-) . Dvs. første strøket nå tar vi sandgrå og neste med Jernsvart. Såvidt god dekningsgrad på den at det bør holde. Og hvis ikke det holder så er det jo så morro å beise så da får vi gyve på til våren igjen……. Hilsen en som har beiset hele dagen og kanskje vet om morsommere ting :-)

   

  Anne Lene

 5. he he he
  Syntes beising var ganske greit arbeid jeg. Sitter på kontor og i møter hver eneste dag å jobb så jeg syntes det var herlig avveksling for god tankevandring. :-)
  Vi vurderte også mørkebrun/svart mot det grå. Blir nok kjempefint! Gleder meg til å se.

   

  Annicken Hjelle

 6. Hi. I see that you don’t update your website too often. I know that writing articles
  is time consuming and boring. But did you know
  that there is a tool that allows you to create new posts using existing content (from article directories or other pages from
  your niche)? And it does it very well. The new posts are unique and pass the copyscape
  test. You should try miftolo’s tools

   

  RichJuicy

Leave a Reply

Message: