Next Post Previous Post

26 okt 2009

Hva har skjedd med beisen ?

Posted by Anne Lene

Kan noen kunnskapsrike hyttebyggere , malere, egenlærte “malermestere” hjelpe meg med å si hva som kan ha skjedd her ? Veggen er beiset med 1 strøk, beiset av samme person under samme værforhold med identisk beis (Trebitt oljebeis – farge Sandgrå). Eneste er 2 forskjellige spann kjøpt to forskjellige steder. Nyblandet begge to….Jeg burde jo ha reagert da jeg synes det andre spannet oppførte seg annerledes…Kjentes mye tykkere ut men var vanskelig å oppdage før det tørket. Resultatet er katastrofalt. Fargen til venstre er slik jeg prøvebeiset og ser ut som vanlig beis. Spannet til høyre ser jo ut som en dårlig husmaling……:-(. Vi har nå besluttet å beise over med en mørk farge, men synes jo det er litt leit da den opprinnelige fargen er fin. Noen som har noen teorier på hva som kan ha skjedd ? (har tatt med bilder til min lokale fargehandel men fikk ingen gode råd – bare beskjed om å ta med begge spannene for sjekk av innhold). Finnes det noe jeg kan gjøre ? Bruke “stålbørste” ? annet ? Er også redd at det mørke beiselaget ikke vil feste seg på de områdene hvor det virker som det er et tykt lag….Hjelp! Gode forslag mottas med takk :-)

hyttebeis

Klikk deg inn på bilde for å se…

Subscribe to Comments

5 Responses to “Hva har skjedd med beisen ?”

 1. oisan, det var snodige greier – og kjedelig ! Dette har jeg også opplevd med innendørs maling for panel en gang for lenge siden. Malte 40 m2 med takpanel i farge antikkhvitt med 2 forskjellige spann fra 2 forskjeliige malerbutikker. Den ene malingen var matt og uten glans (på 36 m2), den andre slik den skulle være (på resterende 4 m2). Måtte male om igjen alt sammen med den ordentlige malingen… Fikk aldri greie på hva som var gått galt, men da lærte jeg at det ihvertfall kunne være forskjellig utseende på samme beis/maling fra butikk til butikk. Nesten som om de skulle ha erstattet bordkledningen din som ble nærmest malt og ikke beiset…Kjedelig, men synes noen burde ha erstattet noe her ja… Lykke til videre !

   

  Merete

 2. Så rart dette var. Ikke skjønner jeg hva som har skjedd. Så bra at dere bestemte dere for å prøve brunt da istedenfor.

  Ellers så er det god framdrift. Klart det går fort hos oss når vi har 2 snekkere som går der hver dag og jobber! Du må ikke sammenligne med oss når dere skal gjøre alt selv! :-) Anbefaler å behandler dragerne før du har på plast og tak og sånn. Mindre griseri.
  Lykke til videre.

   

  Annicken Hjelle

 3. Man lærer så lenge man lever :-) . Da blir det ingen flere spann fra forskjellige steder Merete!Beslutningen om å beise over med mørk farge var egentlig bare fordi fargen ble så stygg……så jeg synes det er litt leit men det er ikke noe å bruke energi på. Gjort er gjort. Synes jo også at det er veldig fint med helt mørk hytte på fjellet. Takk for tipset Annicken – er ikke dreven håndverker så alle gode tips mottas med takk :-) .

  Har dere forresten bestilt kjøkken ? Gjorde en oppdagelse på bakgrunn av en bloggkommentar hos meg at HTH også har en billig “flatpakkeserie” med ulike modeller som konkurrerer med IKEA på pris. Kanskje verdt å ta en titt på hvis dere ikke har bestilt. Jeg venter på tilbud fra de nå. Og de garanterer priser som IKEA på denne serien….så da får jeg se da.

   

  Anne Lene

 4. Merete har kjøpt og betalt sitt Ikea-kjøkken. Såg på HTH sine også, men fant ikke så lett ut av tegneprogrammet deres, samt at jeg ikke synes de hadde så mange modeller å velge mellom? Moderne kjøkken har de ja, men kanskje ikke de litt mer typiske “hyttekjøkken”. Jeg fikk egentlig ikke det kjøkkenet jeg ønsket meg på Ikea, de andre fam.medl. fikk bestemme…hm.. PS;Ikea har hele 25 års garanti, det har ikke HTH, ellers kommer visstnok pris jevnt ut. Sjekk denne linken : http://www.dinside.no/812406/hth-eller-ikea-hva-er-billigst
  Hilsen ‘endeli hytte…merete’

   

  Merete

 5. Enig med deg vedr. tegneprogrammet. I tillegg generelt dårlige web sider fra HTH….fronten jeg har sett på fant jeg ikke engang. Men fikk med meg en katalog i butikken over alt de har i flatpakkeserien og den var bra. Men hadde jeg funnet mørk grå matt front på IKEA hadde jeg trolig bestilt der.Kjøpte høyglans kjøkken fra IKEA for 5 år siden og det er ikke en enste ripe i frontene. Veldig fornøyd. Og vi har 2 små barn som har herja der i disse årene.Foreløpig har jeg bare funnet mørk grå matt front hos KVIK av billigkjedene så ble veldig glad nå jeg fant en leverandør til og sammenligne KVIK med. Synes Antracitt Alu fra KVIK var finere enn HTH men KVIK var litt dyrere enn jeg hadde forventet…..så vi får se. Kjøkken blir det uansett :-)

   

  Anne Lene

Leave a Reply

Message: