Posted by Alf Wilhelm

Espressomaskin

Som seg hør og bør må man ha en god espressomaskin på hytta.

dc_logo_500

Som man kan lese under har det vært endel vurderinger frem og tilbake, men nå er valget tatt. Fast Food Service Norge og Kjell Arne har hatt besøk og jeg fikk teste maskinen noen runder. Maskinen er en dobbeltkoker, dvs at man kan steame og brygge samtidig og alikevel ha full kontroll på bryggetemperaturen.

Maskinen har vibrasjonspunpe og ikke rotasjonspumpe som jeg har på hjemmemaskinen, det betyr mer støy og det bekymret meg litt. Men etter testing hos FFS var det ikke noe problem, maskinen er rolig å jobbe med. I tillegg er FSS sin Dalla Corte modifisert med lavere gruppehoden og dypere filter som har blitt kritisert på de store utenlandske forumene.

dc

Når jeg startet opp vurderingen var Vibiemme ett godt varmeveksler-alternativ fra Italia. God steamkapasitet og den velkjente E61 gruppen som lager forrykende gode espressoer.

vibiemme

Etter å ha googlet, surfet og lest litt produkttester har det dukket opp en annen maskin som er en god konkurrent. En dobbeltkoker alà den jeg har hjemme. Fordelen er at den er mer stabil i temperatur, mindre størrelse og egen tank for steaming av melk. ulempen; styggere….

Dalla Corte Mini

Dalla Corte Mini 2

Subscribe to Comments

8 Responses to “Espressomaskin”

 1. Synes det er verdt å bemerke her at forfatteren er laangt over middels kaffe interessert :-) …Skal ikke se bort fra at han ender opp med espressomaskin før hytta er satt opp (sukk…).

   

  Anne Lene

 2. Det skulle da bare mangle………

  Skal jeg sitte der i ei tom hytte uten god kaffe engang?

   

  admin

 3. Hallå Alf og Anne Lene.
  Veldig bra hytteblogg, vi gleder oss til å følge utviklingen.
  MEN det viktigste er tross alt kaffen!!!! Kaffemaskin først, hytte etterpå…he,he. Jeg og Morten gir Vibiemme maskinen terningkast 6 – løp og kjøp!!!!
  Hilsen fra Iren, Morten og Oliver

   

  Iren

 4. Så sant så sant! God kaffe forlenger livet :-) …..

   

  Anne Lene

 5. og den smaker fantastisk hver gang vi er hos dere..

   

  Jørgen

 6. [...] “Familien Hansen bygger hytte” – http://www.hyttebloggen.no/ Forseggjort blogg om bygging av en Saltdalshytte på Høgevarde i Flå kommune. Bonuspoeng fordi de mener det er helt naturlig med espressomaskin på hytta! [...]

   

  Hyttedrømmen » Hytteblogger

 7. [...] Espressomaskin [...]

   
 8. Kjære Anne Lene og Alf
  Vi gratulerer såååå mye med espressomakinen.
  Det er den beste investeringen til hytteprosjektet så langt:)
  Hilsen kaffeelskerene litt nedi gata:)

   

  Iren og Morten Viholmen

Leave a Reply

Message: